این شهرستان با ۲۱۱۸۸۶ نفر جمعیت سومین شهرستان استان....
کوهدَشت شهری است در غرب استان لرستان. این شهر مرکز شهرستان کوهدشت است. این شهرستان با ۲۱۱۸۸۶ نفر جمعیت سومین شهرستان استان لرستان، پس از خرم آباد و بروجرد است. کوهدشت در فاصله ۹۴ کیلومتری جنوب غرب خرمآباد واقع شده است. دارای آب و هوای معتدل کوهستانی با تابستانهای گرم است. مردم آن با لهجه لری و زبان لکی گفتگو میکنند.
پیشینه
اگر چه شهر جدید کوهدشت حاصل اسکان عشایر در دوره رضاخان است اما بنا بر روایات تاریخی از حمدالله مستوفی و سایرین به نظر میرسد که در سالیان دور در این منطقه شهری باشکوه دایر بوده است.
آثار تاریخی و جاهای دیدنی :
معبد سرخ دم لکی منطقهای تاریخی در شش کیلومتری شمال غربی کوهدشت است که در دامنه کوه چنگری قرار دارد. از این منطقه تاریخی که یک هکتار وسعت دارد آثار و اشیای تاریخی متعددی از دوره تاریخی نخست هزاره یکم قبل از میلاد بدست آمده است. کارشناسان با تحقیق و مطالعهروی اشیاء و آثار بدست آمده دریافتند که منطقه سرخ دم لکی پایتخت پادشاهی به نام”آل پی” بوده که به صورت مستقل حکومت میکرده است.
غار میر ملاس در کوه سر سرخین و در فاصله ۲۰کیلومتری شهر کوهدشت واقع است. به گفته مورخان،این غار نخستین سکونتگاه انسان و آغازگرتاریخ مدون بشری است زیرا نقاشیهای حک شده روی دیواره آن کهنترین آثاری است که انسانهای اولیه تاکنون از خود به یادگار گذاشتهاند.
چشم اندازهای زیبای طبیعی شهرستان کوهدشت تنگهشیرز که به لحاظ زیباییهای طبیعی از آن به عنوان نگین سبز لرستان نام میبرند. این تنگه بکر و دست نخورده در ۴۰کیلومتری شمال غربی کوهدشت و در کنار رودخانه سیمره واقع است.
حرم امامزاده محمد(ع) در حاشیه رودخانه سیمره واقع شده است
مقبره داودرشید، قلعه”سیله”مربوط به دوره اشکانیان، قلعه “جق” مربوط به دوران قبل از اسلام، قلعه منیژه و غارهای باستانی میرملاس، برد سفید، همیان، مناره خسروآباد، دژ “زلالانگیز” و کاخ ساسانی از دیگر مناطق دیدنی شهرستان کوهدشت لرستان است.
امامزاده ابوالوفاء:در ۲۵ کیلومتری شمال کوهدشت می باشد سید محمد ابوالوفاءفرزند زید و زید نیز فرزند زین العابدین می باشد این امامزاده داری قدرت فوق العاده بوده و شفاء بخشی او زبانزد خاص و عام بوده و دیگر امکانات و جاذبه های تفریحی و سیاحتی و زیارتی که در این روستا وجود دارد باعث شده که هموطنان استقبال پرشوری داشته باشند. البته این امامزاده بزرگوار باعث خیر و برکت در این روستا شده که به عقیده خیلی ها اگر این امامزاده نبود این روستا خرابه ای بیش نبود مردم این روستا مردمی خون گرم و مهمان نواز بوده و مردم این روستا ساده زیستی را به هر چیز دیگر ترجیح می دهند
مردم
از حیث طایفه و تیرههای موجود در این شهرستان تنوع فراوانی وجود دارد که با گویش های مختلف لری و لکی تکلم می کنند.
مذهب مردمان این شهر شیعه است.
- کلمات کلیدی:
- کوهدشت
- معرفی
- آثار تاریخی
- جاذبه های گردشگری