امام مهدی (عج): من ذخیره خدا در روی زمین و انتقام گیرنده از دشمنان او هستم
۱۳۹۴/۱۲/۱۸ تعداد بازدید: ۸۵۵
print

نکاتی در مورد رفتار صحیح با نوزاد

کودکان معنای بسیاری از رفتار های اطرافیانشان را متوجه می شوند ، هرگونه رفتار بد یا خوب را درک می کنند. موضوع رفتار کردن با نوزاد باعث نگرانی پدران و مادران شده است. بسیاری با خود فکر می کنند آیا محبت زیاد به نوزاد و یا بوسیدن او باعث لوس شدن کودکشان می شود یا خیر؟

 

 باید بدانید کودک تا حدود یک سالگی فاقد هر نوع ثبت در حافظه است و کارهای او غریزی است . اگر گریه می کند دترد به شما خبر از ناراحتی خود می دهد . در کودکان باهوش ممکن است این زمان برای ثبت خاطره در حافظه کمی زودتراتفاق افتد .در اروپا معمولا می گویند پس از شیر دادن به بچه به گریه او توجه نکنید حداکثر پس از 15 دقیقه خسته شده و می خوابد .

البته رها کردن کودک و گریه او به طور مداوم در روحیه او اثر خوب ندارد
وقتى کودک یک سالگى را پشت سر مى گذارد، کم کم خود را یک شخص کوچک با خواسته هاى مخصوص به خود مى بیند و حال زمانى است که مادر کمى سخت گیر شود. البته اگر نمى خواهد کودکش بعداً لوس و ننر شود. دکتر پت اسپانگین مى گوید: «ثبات گفتارى و رفتارى مادر در این سن براى کودک بسیار مهم است.» حال باید دید چگونه مى شود فهمید چه رفتارى نشانگر مهر و محبت والدین بوده و چه رفتارى باعث لوس شدن او مى شود. در اینجا آمده است که چگونه مى توان حد و مرز این دو را تعیین کرد.
از بدو تولد تا شش ماهگى
۱- گریه کردن
خیالتان راحت باشد. کودک در این سن حتى نمى داند شخصى جداى از شماست. ماکسین فارلى، ۲۷ ساله از لندن که مادر ایوده ماه است مى گوید: «مادرم به من مى گوید با هر بار گریه کودکم که به سوى او مى روم در واقع چوبى را براى پشت خودم به وجود مى آورم. به نظر او هر بار که من براى آرام کردن او مى روم او را لوس و پرتوقع بار مى آورم.» اما وقتى کودک شما گریه مى کند نمى خواهد شما را کنترل کرده و یا خسته کند. او فقط از چیزى ناراحت است و گریه کردن تنها روشى است که او مى تواند به توسط آن شما را خبر کند. پاسخ به گریه او، خواه از گرسنگى باشد یا از جاى خیس و یا آغوش شما را بخواهد باعث مى شود او احساس امنیت کند. اگر او را با گریه اش تنها گذاشته و به آن اعتنا نکنیم در واقع او بدخلق و یا به اصطلاح عامیانه تر نق نقو مى شود.
۲- گرسنگى
پیشترها مادران برنامه سختى براى غذاى کودکشان داشتند. مثلاً هر چهار ساعت یک بار به او شیر مى دادند نه زودتر. امروزه متخصصان مى گویند نباید اینگونه باشد. دادن شیر به او هر گاه که مى خواهد او را لوس نمى کند فکر نکنید با این کار براى بعدها مشکل تراشى مى کنید. بلکه باید گفت به نیازهاى او پاسخ مى دهید.در مقع شیر دادن باید به تغذیه مادر توجه کرد برخی از غذاهای مادر سبب نفخ و دل درد کودک است/
۳- بوسیدن و در آغوش گرفتن
بعضى اوقات به عنوان یک مادر تازه کار احساس مى کنید نباید زیاد نوزاد را بغل کنید چون ممکن است اصطلاحاً بغلى شود. اما محققان مى گویند تماس فیزیکى با کودک مانند در آغوش گرفتن و یا حمل کردن او جداى از لوس کردن باعث مى شود که او احساس آرامش و امنیت کند. این بدان معناست که بعداً او بیشتر مى خواهد در جاى خود بوده و با لوازم بازى خود بازى کند.
شش تا دوازده ماهگى
در این زمان کودک شما هنوز به بوسه ها و اظهار محبتتان نیاز دارد اما او همچنین شروع به مطابقت خود با دیگر اعضاى خانواده نیز مى کند. اکنون به وجود آوردن یک برنامه روزانه و اعمال برخى محدودیت ها مى تواند از بروز مشکلات رفتارى در آینده جلوگیرى کند.
۱- وابستگى کودک: کودک در حدود نه ماهگى بسیار به مادر وابسته مى شود و این به این دلیل است که او فهمیده که شما شخصى جداى از او هستید و مى ترسد وقتى او را ترک مى کنید دیگر بازنگردید. بهترین راه براى رفع بهانه هاى کودک در آغوش گرفتن و بذل توجه فراوان به او است.وقتى به او اجازه مى دهید اینگونه به شما وابسته باشد این بدان معنا نیست که او را لوس مى کنید بلکه بنا به گفته دکتر اسپانگین، برعکس مى باشد: شواهدى وجود دارد مبنى بر اینکه کودکانى که والدینى خونگرم و صمیمى داشته و با آنان در این سن تماس فیزیکى زیادى برقرار مى کنند بعدها احساس امنیت و اعتماد به نفس بیشترى دارند.
۲- ایجاد برنامه روزانه براى کودک: ایجاد یک برنامه ثابت روزانه براى کودک در این سن عقیده خوبى است. او را وادار کنید که براى خوردن غذا، خوابیدن و بازى وقت هاى خاصى داشته باشد. همچنین با این کار به او مى فهمانید که این شما هستید که او را هدایت مى کنید.
دوازده ماهگى و بالاتر
وقتى کودک شما یک سالگى را پشت سر گذاشته و خود را مى شناسد ممکن است در اثر برخى رفتارها از سوى شما لوس شود.
۱- بدخلقى و یکدنگى کودک
گرین پالمر، ۳۳ ساله، مادر جیک پاتر دوماهه مى گوید: «اولین بارى که پسرم شروع به بدخلقى کرد وقتى بود که مى خواستم او را از پارک ببرم. وقتى با بدخلقى او مواجه شدم دوباره به پارک بازگشتم اما مسأله وقتى بدتر شد که دوباره خواستم با او از پارک به خانه بازگردم. من اغلب به او اجازه مى دهم اگر مى خواهد بار دیگر حرفش را به کرسى بنشاند. اما بدخلقى او بدتر مى شود. یک قانون طلایى در والدین این است که هرگز در مقابل بدخلقى کودک تسلیم نشوید. چرا که او به سرعت مى آموزد که چگونه به هر آنچه مى خواهد دست یابد. به گفته دکتراسپانگین اگر کودک شما بیاموزد که با ایجاد چنین صحنه اى به خواسته خود مى رسد، وقتى که او بزرگتر شود هم شما و هم او به مشکل برخواهید خورد. تسلیم نشوید. با این کار،کودک شما مى فهمد که با داد و قال به جایى نمى رسد و به مرور منطقى تر با مسائل برخورد مى کند.
۲- کمک به کودک
وقتى در زندگى سرتان بسیار شلوغ است ممکن است براى راحت کردن خودتان کارهاى کودکتان را اعم از گذاشتن قاشق غذا به دهان او تا پوشاندن کفشش انجام بدهید. اما بیشتر کودکان دوست دارند خودشان این کارها را انجام دهند و اگر زمان کوتاهى را براى آموختن این کارها صرف کنید بعداً زمان کار بیشترى خواهید داشت.
۳- هدیه دادن به کودک
هدیه دادن مکرر به کودک او را لوس نمى کند اما این کار به او مى آموزد براى آنها ارزشى قائل نشود. چیزى که باعث لوس شدن او مى شود، دادن هدیه به او براى ترک یک عمل بد است رشوه دادن فقط رفتار بد او را تقویت مى کند. او در آغاز مى خواهد اما دفعه بعد براى آن داد وقال براه مى اندازد!

  • - گردآوری: تبیان لرستان
نظرات

 نام:
 *نظر:

مطالب مشابه

© کلیه حقوق معنوی و محتوای این سایت متعلق به اداره کل تبلیغات اسلامی استان لرستان می باشد .استفاده از مطالب با ذکر منبع و لینک به سایت بلامانع است.