امام مهدی (عج): من ذخیره خدا در روی زمین و انتقام گیرنده از دشمنان او هستم
۱۳۹۷/۶/۱۳ تعداد بازدید: ۷۸۴
print

 راه های استجابت دعا

استاد حسین انصاریان در سخنرانی خود در مسجد امیر(ع) تهران، اظهار کرد: رحمت از مقوله کیفیت است؛ یعنی خود قابل دیدن و قابل لمس نیست، ولی از آثارش می توان شناخت که این پیشامد و حادثه ای که در عالم خلقت اتفاق افتاده، رحمت است لذا اگر یک روزگاری و یک زمانی به مشکلی، به سختی یا بن بستی برخوردی ناامید نباش چون هر بن بستی را خدا به یک اشاره برطرف می کند، گره ای را به یک اشاره باز می کند، دردی را به یک اشاره درمان می کند البته اگر مصلحت عبد و حکمت خودش اقتضا کند چون گاهی برای اهلش مشکل، بن بست و سختی، واقعاً جنبه سازندگی دارد. گاهی یک سختی و مشکلی پیش می آید که پروردگار عالم حل آن را به زمان گره زده است، نباید درجا حل شود، نباید پروردگار درخواست عبد را گوش دهد، عبد هم باطن جریانات را نمی داند و نباید مضطرب شود، نباید شتاب در حل آن داشته باشد.

 

در استجابت دعا عجله و شتاب نداشته باشید

وی ادامه داد: خداوند در قرآن مجید فرمودند: «ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکُم» (غافر، 60) دعا کنید من خودم ضامن مستجاب شدن دعایتان هستم؛ اما انسان باید بسیار مراقب باشد که عجله و شتاب نداشته باشد، از این که مشکل بعد از دعاکردن حل نشده دلگیر نشود، از کوره در نرود و از پروردگار عالم ناراحت نشود. خداوند مهربان خودش برای هر چیزی و برای هر کاری زمان خاص قرار داده است.

 

خداوند کاری ضد حکمت و خلاف مصلحت انجام نمی دهد

مؤلف کتاب «همراهی علی و حق» گفت: خدا از ازل با مقدماتی که تحقق عشق دارد، از عشق ما خبر داشته که ما یک عاشق به وجود می آئیم. خدا از ازل که ما را خلق می کرد خبر داشت یک آرزوی مثبت داریم و آن این است که ای کاش در زمان امام حسین(ع) به این دنیا آمده بودیم و در کنار حضرت بودیم؛ اگر با این عشق و آرزوی مثبت خود بپرسیم که چرا خداوند من را سال چهل هجری خلق نکرد که شصت و یک بیایم کربلا؟ خداوند پاسخ می دهد که انجام کار به وسیله من نسبت به تمام مخلوقات به زلف زمان گره خورده است. زمان آفرینش تو این زمان بوده و اگر تو را در آن زمان می آفریدم، تو را هزار سال دیگر خلق می کردم این با حکمت من تناسب نداشت، با مصلحت خودت هم تناسب نداشت؛ من هم نه کار ضد حکمت می کنم، نه خلاف مصلحت کار می کنم.

 

استاد اخلاق حوزه علمیه به عجول بودن و شتابزدگی انسان ها اشاره و خاطرنشان کرد: خداوند در قرآن می گوید: انسان عجول است، روحیه شتابزدگی دارد، یک خواسته هایی دارد که این خواسته هایش اصلاً به زلف هیچ زمانی گره ندارد و به خواسته هایش نمی رسد. گاهی یک مشکلی پیش می آید آدم متدین، با دین و با قرآن می فهمد که حل این مشکل با دعا میسر است، می فهمد که این مشکل حل نشدنی نیست، می فهمد این بن بستی نیست که برداشته نشود و برچیده نشود، با این فهم خود باید صبر کند تا زمان مخصوص به حل این مشکل برسد و با همان دعایی که کرده مشکل حل شود.

 

خداوند از مؤمن توقع ایراد گرفتن ندارد

استاد انصاریان با بیان اینکه پروردگار جای چون و چرا و ایراد ندارد از مؤمن هم توقع ندارد ایراد بگیرد، گفت: در حل مشکلات عجله نداشته باشید. مؤمنی که درد می کشد، رنج می برد و اهل حوصله است، می گوید: بدن من زمین پروردگار است و مالک هر تصرفی که در این زمین می کند، در حق من شرّی نکرده؛ استخوان سائیده می شود، کمر درد می گیرد، مهره جابجا می شود، پیر هستم. خدا در قرآن فرموده: «وَ مَنْ نُعَمِّرْهُ نُنَکِّسْهُ فِی الْخَلْق» (یس، 68) پیر که می شوی آفرینشت از قدرت برعکس می شود و به طرف ناتوانی می رود. اگر پیر شدی، چاره ای از این مشکل هست؟ خیر، نیست. می گوید: من تمام خرید و فروش هایتان را، بانک ها را، جنس ها را تحریم می کنم. زور فیزیکی ما که به او نمی رسد یک گرگ است، دندان تیزش به اندازه کره زمین است، دم تکان دادنش شدیدتر از هارترین سگ هاست، شاخش هم از شاخ قوی ترین گاو ها قوی تر است، تنها کاری که ما می توانیم کنیم این است که هفتاد میلیون دست به دست هم بدهیم تولید داخلی را بالا ببریم، به یکدیگر کمک کنیم، یار یکدیگر باشیم تا این مشکل رد شود، این بافت دنیاست و برای همه پیش می آید.

 

گذشتگان ما نسبت به خدا ترسو و با احتیاط بودند

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ایمان عمیق انسان ها در دهه های پیشین اشاره و خاطرنشان کرد: گذشتگان ما نسبت به خدا ترسو و با احتیاط بودند؛ در معاملات و خمس و زکات خود بسیار مراقب و دقیق بودند، اضافه نمی خوردند و می گفتند: خدا اجازه نداده و فرموده: «وَ کُلُوا وَ اشْرَبُوا وَ لا تُسْرِفُوا» (اعراف، 31) اضافه نمی خوردند، اضافه خرج نمی کردند، زندگی را اضافه پهن نمی کردند.

 

مفسر قرآن و نهج البلاغه به ایمان قوی و بدون چون و چرای آیت الله العظمی بروجردی(ره) اشاره و تصریح کرد: مرحوم آیت الله العظمی بروجردی یقیناً از اولیای خدا بوده است. ایشان یک دختر باتربیت، باوقار و باایمانی داشت، این دختر هم تربیت شده دامن او بود. در سن سی و هفت هشت سالگی آقای بروجردی، در شهر بروجرد این دختر را شوهر داد به یک عالم بزرگواری از اقوامش، یک سال و نیم دو سال بود عروسی کرده بودند این دختر حامله شد، بچه که به دنیا آمد مادر مرد یعنی دختر جوان و با کمال و بزرگوار مرد، چند ساعت بعد هم بچه مرد. خانه دختر با خانه آقای بروجردی فاصله داشت، وقتی آمدند به ایشان درجا خبر دادند فشار درجا خبر دادن روی ایشان کاری کرد که دست راستشان به رعشه افتاد، تا هشتاد و هشت سال که زنده بودند این مشکل با ایشان بود، یک بار هم نگفت چرا؟ چون و چرا با پروردگار خوب نیست.

 

وی، یاری گرفتن از دیگران در حل مشکلات را دور از اشکال دانست و گفت: پارتی مؤمن پیدا کردن خیلی خوب است که آدم به یک ولی الله بگوید آقا من مشکل دارم دعا کن، اگر حل نشد آدم برود به آن ولی الله بگوید با دعا حل نشد خودت می توانی با پول یا با پول گرفتن مشکل من را حل کنی؟ برود بگوید هیچ عیبی ندارد. حضرت یوسف(ع) وقتی زندانی کنار دستش آزاد می شد، به او گفت: به این اربابت بگو ما نه سال است در اینجا بی گناه زندان هستیم. خداوند متعال هم در قرآن به او ایراد نگرفته است. ما همه به هم محتاج هستیم، حرف هایمان را باید به هم بزنیم دردهایمان را باید به هم بگوییم، عیبی ندارد. خدا می گوید من شماها را برای شما به کار گرفتم، همه باید به درد همدیگر بخوریم، این ابداً خلاف توحید نیست. اگر آدم هیچ نگوید، دردش را به کسی نگوید، درد بکشد زن و بچه اش هم درد بکشند این کار درستی نیست.

 

استاد انصاریان در پایان اظهار کرد: رحمت را نمی توان دید چیست چرا که کیفیت است، اما آثار آن را می توان دید؛ آزادی از زندان، آزادی از مشکلات، آزادی از بدهکاری، آزادی از آدم شرّ، همه رحمت خداست و قرآن می فرماید: این رحمت فراگیر است و اختصاص به این و آن ندارد. رحمت الله با یک شرایطی در خانه هایتان است که یکی از این شروط عبور زمان است که شامل حال شما خواهد شد.

منبع: خبرگزاری رسمی حوزه

  • - گردآوری: تبیان لرستان
نظرات

 نام:
 *نظر:
© کلیه حقوق معنوی و محتوای این سایت متعلق به اداره کل تبلیغات اسلامی استان لرستان می باشد .استفاده از مطالب با ذکر منبع و لینک به سایت بلامانع است.